"Yetim gülerse,Biz Ancak Gülebiliriz"

Yetimhanelerimiz

Yetimhanelerimiz Hakkında Bilgiler

Yokluğun ve açlığın olduğu bölgelere gidiyoruz. Savaşın ortasında öksüz kimsesiz kalmış bölgelere gidiyoruz. Burada anne ve babadan yoksun kalmış çocukları korumak ve onlara sahip çıkmak için oralara ulaşıyor ve yetimhaneler açıyoruz. Yatılı ve gündüzlü olan okullarımız var. Ama sahip olduğumuz yetimhaneler yalnızca bizim kontrolümüzde olacak şekilde anlaşarak onları ülkelerinde ve yerellerinde eğitim sistemlerinden koparmadan eğitimlerine katkı sağlıyoruz. Şu an hazır olarak GAZZE ve Kudüs’te yetimhane açmak için hazırlık yapıyoruz. Yemen’de, Bangladeş’te, Mali ve birçok ülkede para ve fırsat bulduğumuzda açacağımız yetimhane programımız hazır olarak beklemektedir. Ne zaman para bulabilirsek bu ülkelerde eğitime başlayacağız. Bütün ülke ve yetimhanelerimizde din, dil, ırk ve cinsiyet gözetmeden yetimlere sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bütün ülke ve yetimhanelerimizde din, dil, ırk ve cinsiyet gözetmeden yetimlere sahip çıkmaya devam ediyoruz ve de devamda edeceğiz. Bütün ülkelerde Yunus Emre, Maarif Vakfı ve Büyük Elçilerimizle birlikte çalışmaya gayret ediyoruz. Türkçe dersimiz her yetimhanemizde olmazsa olmaz kırmızı çizgimizdir. Devletimizin yanında, Devletimizin gücüyle oralarda olmaya devam edeceğiz.

Yetimhanelerde Eğitim İçeriği

Yetimhanelerimizde eğitim müfredatını biz belirlemekteyiz. Olmazsa olmaz ve kırmızıçizgimiz, Türkçe eğitimin olması. Ortak bir anlaşma dili oluşturmak istiyoruz. Devlet eğitimi olmazsa olmaz ilkemizdir. Ahlaklı, insanlığı seven, iyi dini terbiye ve dini eğitim alması bizim için önemlidir. Çocuklarımız, eğitimin yanında gelecekte kendilerine kazanç sağlayacak, sosyal bir insan olma, girişimci ruhu kazanma, iletişim bilgisi, hayata daha iyi şartlarda sahip olma eğitimi almaktadırlar. Beceri atölyeleri ile bunları geliştirerek daha sağlam bireyler ortaya çıkarmak istemekteyiz.

İnsanlarla kavga etmeyen ve onları sonsuza kadar sevecek bireyler yetiştirmek amacımız. Biz çocuk ve insan yalnızca eğitimin içinde korunur ilkesiyle eğitimi önemsiyoruz. Ayrıca eğitimin içinde çocuk ve insan spor ve sanatla korunur ilkesiyle eğitimlerimizin içerisinde faaliyetler daha fazla yer almaktadır. Bu faaliyetlerin yapıldığı alanları oluşturmak için çaba sarf ediyoruz. Sanat ve Spor gelişimde en büyük destekçidir. Ayrıca, yetimlerin anne ve baba eğitimini veya kadın eğitimini önemsiyoruz. Onlarında birer katılımcı birey olmasını, kendilerini geliştirmelerini ve beceri atölyelerinde sanat ve iş sahibi olmaları için eğitim müfredatı içinde buna da yer vermekteyiz. Kadın ve çocuk bizim için değerlidir. Onlara sahip çıkmak için her türlü eğitimi onlar için hazır hale getiriyoruz.